В Одеській області старшокласники розпилили перцевий газ у школі: постраждали діти

В Одеській області старшокласники розпилили перцевий газ у школі: постраждали діти.

В Одеській області старшокласники розпилили перцевий газ у школі: постраждали діти. Фото ілюстративне: podrobnosti.ua

Події
12 червня 20:30

Наприкінці травня в одному з ліцеїв Саф'янівської ОТГ Ізмаїльського району двоє дев'ятикласників розпилили у школі перцевий газ. Унаслідок  цього самі хулігани та ще четверо школярів потрапили до лікарні.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про подію правоохоронцям розповів директор навчального закладу.

Поліцейський офіцер громади встановив, що 15-річний учень дев’ятого класу придбав та приніс до ліцею перцевий балончик. На перерві він виніс його в коридор та показав однокласнику. Крутячи балончик в руках, вони випадково розпилили газ. Обидва хлопці та ще четверо ліцеїстів 11-ти та 15-ти років, які знаходились поруч, отримали ураження слизових оболонок очей, носа та рота. Усіх постраждалих доправили до лікарні. Там їм надали медичну допомогу. Зараз із дітьми все гаразд.

У діях обох 15-річних хлопців вбачаються ознаки дрібного хуліганства (стаття 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення), але віку, з якого несуть відповідальність за подібні порушення, юнаки ще не досягли.

Відносно їхніх батьків склали протоколи за вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років правопорушення, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні порушення (частина третя статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Санкція цієї статті тягне за собою накладання штрафу в розмірі 850–1 700 гривень на батьків або осіб, які їх замінюють.

Усі зібрані адміністративні матеріали скерували до суду. За неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей суд наклав на батьків неповнолітніх стягнення у вигляді штрафу: 850 та 1 020 гривень.

Нагадаємо, наприкінці лютого в одному з ліцеїв Тарутинської громади дев'ятикласниця на великій перерві розпорошила перцевий балончик у бік восьмикласниці. Унаслідок цього інциденту шестеро ліцеїстів потрапили до лікарні з отруєнням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах