"Реакція буде жорсткою": мовний омбудсмен прокоментував інцидент в Одесі, коли на тренінгу відмовилися говорити українською

"Реакція буде жорсткою": мовний омбудсмен прокоментував інцидент в Одесі, коли на тренінгу відмовилися говорити українською.

"Реакція буде жорсткою": мовний омбудсмен прокоментував інцидент в Одесі, коли на тренінгу відмовилися говорити українською. Скріншот відео: instagram.com/julie_ta_odesa

Події
17 червня 08:15

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень прокоментував інцидент, що стався на бізнес-івенті в Одесі. Омбудсмен зазначив, що реакція буде жорстокою – порушники будуть покарані. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що ініціатори "бізнес-заходу" порушили одразу кілька статей мовного закону та кримінального кодексу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Травити за мову і виганяти з публічної події – це і предмет уваги правоохоронних органів. Реакція буде жорсткою. Порушників буде покарано. Нікому не дозволено таких грубих зловживань щодо громадян України", – наголосив Кремень.

Він висловив сподівання на реакцію місцевої влади, яка має належним чином відреагувати.

"У цій ситуації, яка виникла під час війни, яка йде і за право на українську, – особливо", – наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, що в Одесі учасницю публічного заходу для підприємців Юлію Карабаджак вигнали із зали через прохання до спікера Олега Філішина говорити українською мовою.

За словами блогерки, коли той почав виступ російською, вона попросила говорити державною мовою, на що той відповів, що йому "так зручніше" і попросив не заважати. А організатор заходу Віталій Ступаєнко і попросив залишити зал.

Після того, як Карабаджак зробила публікацію про інцидент на своїй сторінці, із нею не спробували зв'язатися організатори. Водночас у своєму Instagram Ступаєнко вже вибачився за ситуацію, що сталася.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах