Псевдоволонтер з Одеської області обдурила родичів зниклих військовослужбовців

Псевдоволонтер із Одеської області обдурила родичів зниклих військовослужбовців.

Псевдоволонтер із Одеської області обдурила родичів зниклих військовослужбовців. Фото: vn.npu.gov.ua

Події
17 червня 17:19

Псевдоволонтер із Одеської області обдурила родичів чотирьох безвісти зниклих військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції на Одещині.

Так, 32-річна жінка протягом березня 2023 року збирала в соціальних мережах дані щодо військовослужбовців. членів їхніх сімей, дзвонила останнім за номерами телефонів, які вони залишали під повідомленнями із закликами допомогти розшукати рідних, представлялася волонтером і повідомляла неправдиву інформацію, що перебувають у госпіталі у Бахмуті. Зловмисниця просила перерахувати на її банківський рахунок кошти на лікування, харчування та транспортування військових у безпечне місце. Суми, що озвучуються нею, коливалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Введені в оману громадяни, почувши радісну звістку та намагаючись допомогти рідним, перераховували кошти на картку "волонтерки", які знімала та використовувала у своїх цілях, а номери постраждалих блокувала.

Поліцейські розшукали правопорушницю. У ході слідчих дій у неї вилучили кошти мобільного зв'язку та банківську картку, на яку обдурені люди перераховували гроші.

Під час слідства поліцейські встановили чотирьох громадян, які загалом відправили шахраї понад 9000 гривень.

Слідчі висунули фігурантці звинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема, скоєному повторно.

Обвинувальний акт був направлений до суду, який досліджував зібрані поліцейськими докази, визнав обвинувачену винною та призначив їй покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним строком у півтора роки. Засуджена повинна періодично бути для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання.

Також суд зобов'язав жінку відшкодувати потерпілим завдану матеріальну шкоду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах