В Одесі напоїли алкоголем двох підлітків: яка буде відповідальність

В Одесі напоїли алкоголем двох підлітків: якою буде відповідальність.

В Одесі напоїли алкоголем двох підлітків: якою буде відповідальність. Фото: gk-press.if.ua

Події
21 червня 15:14

Одеські поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення щодо трьох осіб, через потурання та недбалість яких двоє неповнолітніх дітей вжили алкоголь. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Про події, що сталися за участю 13-річного хлопця та 14-річної дівчини, поліцейським стало відомо вчора. Обох із них у різних компаніях почастували горілкою. Дівчинці було погано, їй надавалася медична допомога. Хлопець, на щастя, обійшовся без наслідків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про подію за участю 13-річного підлітка, яка сталася вчора після обіду на Миколаївській дорозі, поліцейські дізналися від небайдужих городян. Останні повідомили, що стали очевидцями того, як малолітній хлопчик іде з компанією дорослих громадян, а один із них тягне його за шию.

Прибувши на місце події, правоохоронці з'ясували, що підліток, поки мати була на роботі, на рибалці познайомився із 38-річним чоловіком, який його смикав. Останній запросив хлопця на загальний відпочинок у свою компанію та почастував горілкою. На щастя, хлопець вжив зовсім трохи і медична допомога йому не знадобилася.

А ось 14-річну дівчину в стані сильного алкогольного сп'яніння ювенальні поліцейські помітили вчора під час патрулювання території Міського саду. Як стало відомо правоохоронцям, дівчина, яка на час літніх канікул приїхала з області до Одеси до бабусі, під час прогулянки містом познайомилася з іншими підлітками, які запропонували їй випити горілку, на що вона погодилася. Після вживання алкоголю дитині стало погано, саме в такому стані її і побачили поліцейські, які викликали "швидку". Медики доставили дівчину до реанімаційного відділення із гострим алкогольним отруєнням, а вже сьогодні, коли її стан покращився – відпустили додому.

У поле зору правоохоронців сім'ї обох підлітків раніше не влучали.

За вказаним фактом стосовно матері хлопця та бабусі дівчини ювенальні поліцейські склали протоколи за частиною першою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання не дітей. За це правопорушення суд може накласти на них стягнення у вигляді штрафу.

Крім цього, стосовно чоловіка, який почастував хлопця алкоголем і тягнув його за шию, склали протоколи за статтею 180 (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) та статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому загрожує штраф, громадські чи виправні роботи чи адміністративний арешт.

Наразі поліцейські встановлюють усіх осіб із компанії, які пригостили дівчину алкоголем. Якщо підтвердиться інформація, що вони є неповнолітніми, їхні батьки також будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання своїх обов'язків з виховання дітей. Якщо ж зазначені особи вже досягли 18-річного віку, то щодо них складуть протокол за статтею 180 КУпАП.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах