Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім

Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім.

Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім. Фото: omr.gov.ua

Події
24 червня 12:52

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант, Герой України Юрій Содоль вручив меру Одеси Геннадію Труханову нагрудний знак "За службу та перемогу", але це не сподобалося деяким представникам громадськості.

Як повідомляє пресслужба міськради, нагородження відбулося у суботу, 22 червня 2024 року. Генерал Содоль високо оцінив допомогу Одеси для військових, адже з бюджету міста вже виділено близько мільярда гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

  • Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім фото
  • Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім фото 1
  • Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім фото 2

Труханов отримав нагороду ЗСУ "За службу та перемогу": це сподобалося не всім фото

Усі фото: omr.gov.ua

22 червня Геннадій Труханов заявив, що має "надбільшу честь отримати високу нагороду" від генерал-лейтенанта та героя України Юрія Содоля. За його словами, нагрудний знак "За службу та доблесть" – це нагорода кожного одесита, кожного волонтера, підприємця, депутата та всіх, хто підтримує наших військових.

Але нагородження одеського мера викликало обурення у суспільстві. Так, ветеран війни з РФ, громадський активіст Олег Симороз у неділю, 23 червня, оцінив це нагородження Труханова як "сором, ганьба та знущання з військових".

"Я просто відмовляюся сприймати той факт, що відмінність, яку отримують за виконання завдань у зоні ведення бойових дій, отримує одіозний проросійський політик, жодного відношення до армії немає", – заявив Симороз.

На думку ветерана, нагрудний знак "За службу та доблесть" не може бути, як він висловився, просто брелоком, який можна подарувати за хороший магарич.

Одеський відеоблогер та громадський діяч Сергій Стерненко також вважає подібне нагородження недоречним, адже, за його власними даними, мер нібито громадянин Росії та підтримував російську агресію ще з 2014-го.



Український військовий із 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман" також різко відреагував на нагороду

"Військовою нагородою нагороджують проросійського п...дараса. Краще б ви на Торецький напрямок увагу звернули", – висловився Бунятов у соціальних мережах.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алексом" також критично сприйняв нагородження мера Одеси. За словами офіцера, такі знаки часто видаються бійцям, які загинули на війні в Україні.

"Труханову вручили нагороду, яку часто дають бійцям посмертно. У мене все. "Гідне порівняння", – пише військовий.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах