В Одесі військовослужбовець обіцяв за гроші організувати непридатність для військової служби

В Одесі військовослужбовець обіцяв за гроші організувати непридатність до військової служби.

В Одесі військовослужбовець обіцяв за гроші організувати непридатність до військової служби. Фото: od.npu.gov.ua

Події
25 червня 13:42

47-річний військовослужбовець однієї з військових частин обіцяв "клієнтам" за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключення з військового обліку, а за 3000 гривень – незаповнені повістки про виклик з гербовою печаткою та підписами посадових осіб територіального центру. на зв'язку з останніми та можливість вплинути на них. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

За даними поліцейських, зловмисник підшукав "клієнта", який клопотав про приятеля, і домовився з ним про "надання повного пакету послуг".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Від посередника військовий за два транші отримав гроші натомість на документи зі зняття його знайомого з військового обліку та три порожні повістки з мокрою печаткою. Їх ухилист повинен надалі самостійно заповнювати із проставленням необхідної дати нібито явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що виключало можливість вручення реальних повісток.

Правоохоронці затримали фігуранта одразу після отримання останньої частини грошей. У нього, як речові докази, вилучили зазначені гроші, банківські картки та мобільний телефон. Також за місцем проживання зловмисника вилучили частину коштів, отриманих раніше, та військово-облікові документи чоловіка, який бажав уникнути мобілізації.

Затриманому доповіли про підозру щодо третьої статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. За скоєне може загрожувати до восьми років позбавлення конфіскації майна.

В Одесі військовослужбовець обіцяв за гроші організувати непридатність до військової служби.В Одесі військовослужбовець обіцяв за гроші організувати непридатність до військової служби. Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах