В Одесі СБУ затримала двох паліїв машин військовослужбовців

В Одесі СБУ затримала двох паліїв машин військовослужбовців.

В Одесі СБУ затримала двох паліїв машин військовослужбовців. Фото: t.me/SBUkr

Події
26 червня 13:15

СБУ затримала в Одесі двох чоловіків, які мали відпалювати авто українських військових на замовлення ФСБ. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Для злочину зловмисники використали легкозаймистий розпалювач, який мав прискорити спалах.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб визначити потенційні цілі, фігуранти об'їжджали міські вулиці, де фіксували номерні знаки та місця паркування авто, за кермом яких перебували військовослужбовці.

Отриману інформацію вони дистанційно передавали своєму російському куратору. Для комунікації використовували спеціально створений телеграм канал, який адміністрували представники ворожої спецслужби.

Після інформації від ФСБ виконавці підпалювали обране куратором авто, а потім переховувалися на різні адреси. Так вони спалили службовий автомобіль воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Після злочину терористи намагалися на якийсь час "залягти на дно", щоб потім продовжити серію підпалів. Але зловмисників затримали в своїх приміщеннях.

За даними слідства, одним із затриманих є раніше засуджений наркодилер із Одеси. Він залучив наркозалежного місцевого жителя, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у затриманих знайшли мобільні телефони на місці злочину, ємності з розпалювачем та банківські картки, на які мали отримати "винагороду" від окупантів.

Слідчі повідомили затриманих про підозру в частині другій статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, скоєний за попередньою змовою групою осіб, яка завдала значної майнової шкоди).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

В Одесі СБУ затримала двох паліїв машин військовослужбовців.В Одесі СБУ затримала двох паліїв машин військовослужбовців. Фото: t.me/SBUkr

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах