В Одесі таки передали гуманітарні генератори у приватні руки, але не всі

В Одесі таки передали гуманітарні генератори у приватні руки, але не всі.

В Одесі таки передали гуманітарні генератори у приватні руки, але не всі. Фото: omr.gov.ua

Події
01 липня 09:11

Суд довів, що два гуманітарні генератори, які подарували Одесі як допомогу, потрапили до приватних рук. Про це йдеться у ухвалі Київського районного суду.

Так, заарештували майно директора Комунального підприємства "Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство". У його смартфоні слідчі знайшли докази того, як гуманітарні генератори опинилися у місцях, не пов'язаних із критичною інфраструктурою. У суді йшлося про два гуманітарні генератори, які працювали у бізнесі – FG WILSON Р65-52 (65 кВт) інв. №5544 знайшли у ресторані Vinobroteria, а бензиновий генератор Paramac РX8000 (5,4 кВт) інв. №5523 знайшли на автомийці CARat. Власники цих бізнесів мають тісні зв'язки із одеськими чиновниками. Виходить, що комунальники зловживали своїм службовим становищем і вступили в злочинну змову з посадовими особами Одеської міської ради, в умовах військового стану привласнили електрогенератори, що знаходилися в їх віданні, в період часу 2022-2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що 12 гуманітарних генераторів все ж таки працювали за призначенням – в одеських лікарнях та поліклініках. В Одеській мерії заявили раніше, що всі публікації, в яких Одеську міську раду звинувачують у неналежному використанні генераторів, вважають свідомою дискредитацією міської влади та заподіянням репутаційної шкоди на міжнародній арені.

Нагадаємо, що 12 червня в деяких телеграм-каналах було опубліковано інформацію про проведення слідчих дій у закладах, у яких, за даними журналістів, було виявлено генератори, отримані містом як гуманітарну допомогу. У мерії всі заперечують.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах