На Одещині агенти ФСБ під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною

На Одещині агенти ФСБ під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною.

На Одещині агенти ФСБ під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
04 липня 10:46

СБУ затримала агентів ФСБ, які під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною Одеської області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисники коригували ракетно-дронові удари РФ по військовій інфраструктурі Сил оборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За завданням російської спецслужби 23-річний одесит та його 18-річна наречена розвідували локації прикордонних загонів морської охорони, що захищають акваторію портового міста.

Щоб отримати розвіддані, фігуранти обходили місцевість під виглядом наречених і фотографувалися на тлі потрібних об'єктів.

З отриманих відомостей зрадник готував агентурний "звіт" для свого куратора з управління ФСБ зі Східного військового округу РФ, його особу вже встановлено СБУ.

У разі отримання актуальної розвідінформації, окупанти планували використовувати її для повітряних ударів по місцях базування українських захисників.

Втім, СБУ зірвала ворожий задум і затримала фігурантів на місці злочину, коли вони шпигунили поблизу потенційної мети.

У ході розслідування встановлено, що одесит також мав завдання розклеїти містом 100 провокаційних листівок проти мобілізації та підпалити місцеву електропідстанцію.

За даними слідства, молодик потрапив у поле зору оккупантів у травні цього року через анонімні чати в Телеграм-каналі, де обговорюють питання ухилення від мобілізації. Після цього він залучив до підривної діяльності свою подругу.

Під час обшуків у квартирі затриманих знайшли мобільні телефони на місці злочину. Також виявили банківську картку, на яку надходили гроші від ФСБ, та партія антиукраїнських листівок.

Слідчі повідомили російського агента про підозру у держзраді.

Злочинні дії його спільниці кваліфікували як "несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ по можливості їх ідентифікації на місцевості".

Наразі агент перебуває під вартою, за його спільницею вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від восьми років до довічного ув'язнення.

На Одещині агенти ФСБ під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною.На Одещині агенти ФСБ під виглядом пари молодят шпигунили за морською охороною. Фото: t.me/SSU_Odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах