Одесити просять обмежити перебування на вулиці через спеку: як уберегтися

Одесити просять обмежити перебування на вулиці: все через спеку.

Одесити просять обмежити перебування на вулиці: все через спеку. Фото: dialog.ua

Події
11 липня 08:22

Одесити закликають не виходити на вулицю з 11 до 17:00 через аномальну спеку, яка панує в Одесі останній тиждень. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

У мерії дали городянам кілька порад:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

1. Під палючим сонцем краще знаходиться у світлому одязі з натуральних матеріалів, також перед виходом краще нанести на відкриті ділянки шкіри сонцезахисні спреї.

2. У таку погоду краще обмежити прийом жирної їжі, кожні 15-20 хвилин слід не забувати пити воду, а житло найкраще провітрювати в прохолодні ранкові та вечірні години.

3. Пацієнтам з хронічними серцево-судинними захворюваннями слід з лікарем обговорити плановий прийом медикаментів, за будь-якого погіршення стану потрібно негайно звертатися за медичною допомогою.

4. Не треба забувати і про свійських тварин – ні в якому разі не залишати їх замкненими в машинах.

Нагадаємо, що з четверга, 11 липня, по понеділок, 15 липня, в Одесі та Одеській області посилиться екстремальна спека. ВВ зв'язку з переміщенням тропічної повітряної маси з півночі Африки на південь України 11-15 липня на Одещині очікується підвищення максимальної температури повітря до 35-39°, місцями спека досягне 40° і вище.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах