В Одесі чоловік наживався на продажі неіснуючих генераторів: як його покарають

Чоловік із генератором.

Чоловік із генератором. Фото ілюстративне: epravda.com.ua

Події
19 липня 07:43

Правоохоронці викрили в шахрайстві одесита, який шахрайським шляхом наживався на відключеннях світла. Про це в четвер, 18 липня, повідомили у пресслужбі ГУНП в Одеській області.

Фігурант розмістив на одному із сайтів оголошення про продаж електрогенераторів вартістю по вісім тисяч гривень. Приладів у порушника не було, тому коли довірливі покупці виявляли бажання купити товар, він казав, що обов'язково відправить, але після отримання передплати в розмірі 400 гривень переставав виходити із клієнтами на зв'язок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ціна, за якою шахрай "продавав" електрогенератори була значно нижча за ринкову.  Протягом 13 днів пропозицією зацікавилися 13 громадян. Вони сплатили зловмиснику 5 200 гривень.

Не отримавши обіцяний товар, покупці звернулися до поліції. Поліцейські розшукали фігуранта й вилучили мобільний телефон з інформацією, що підтверджує протиправні дії. Чоловіку повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві (частини перша та друга Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує 51–68 тисяч гривень штрафу або виправні работи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути уважними під час здійснення онлайн-покупок, перевіряти надійність сайтів продажу та надавати перевагу післяплаті.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах