Хотів отримати пальне за бронювання від мобілізації: в Одеській області викрили працівника ТЦК

Затримання працівника ТЦК.

Затримання працівника ТЦК. Фото: ГУНП в Одеській області

Події
08 серпня 21:10

В Одеській області правоохоронці викрили на корупції військовослужбовця ТЦК та СП. Представник військкомату обіцяв за хабар надати військовозобов'язаному бронювання від мобілізації. 

Про це в четвер, 8 серпня, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фігурант вимагав у жителя Подільська 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті, обіцяючи за це надати чоловіку бронювання від мобілізації. Подільчанин працює на підприємстві критичної інфраструктури, тому мав законне право на відстрочку від призову на військову службу. Попри це, працівник ТЦК погрожував, кажучи, що у разі відмови надати пальне або гроші відправить його в зону активних бойових дій.

Зловмисника затримали у травні поточного року після того, як він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за це 15 тисяч гривень.

Фігуранта звинувачують в одержанні неправомірної вигоди (частина перша статті 368 Кримінального кодексу України). За вчинене йому загрожує 17–68 тисяч гривень штрафу або до трьох років пробаційного нагляду, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Наразі досудове розслідування вже завершили та скерували обвинувальний акт до суду.

Нагадаємо, в Одеській області затримали двох чоловіків, які намагалися підкупити прикордонника. За вісім тисяч доларів один із фігурантів сподівався виїхати до Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах