На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто

На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто.

На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто. Фото: od.npu.gov.ua

Події
15 серпня 14:04

На Одещині військовослужбовці торгували броньованими автомобілями, завезеними як гуманітарна допомога. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, чоловіки планували продати транспортні засоби за 18 тисяч доларів. Вони завезли два броньовані автомобілі за спрощеною процедурою – як гуманітарну допомогу для благодійної організації з Черкаської області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на заборону продажу гуманітарної допомоги, з метою власного заробітку ділки підшукали покупця. Чоловік хотів придбати броньовані мікроавтобуси для власних потреб, зокрема, для подальшої безкоштовної передачі Збройним Силам України.

Зловмисників затримали поліцейські під час продажу двох броньованих автомобілів Volkswagen TRANSPORTER та проведення фінансових розрахунків.

За продаж гуманітарної допомоги затриманим доповіли про підозру. За це їм загрожує позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Поліцейські перевіряють причетність до правочину керівника благодійної організації, для "використання" якої ввозилися з-за кордону збуті транспортні засоби. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним заходів.

Процесуальне керівництво у провадженні, яке розслідується за частиною третьою статті 201-2 (продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, скоєного за попередньою змовою групою осіб під час військового стану, у значному розмірі) Кримінального кодексу України, здійснює Спеціалізована прокуратура сфери Оборони Південного регіону.



  • На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто фото
  • На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто фото 1
  • На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто фото 2

На Одещині військовослужбовці торгували гуманітарними авто фото

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах