Одеська ОВА перевірить психіатричну лікарню: її спробують покращити (відео)

Одеська ОВА перевірить психіатричну лікарню: її спробують покращити.

Одеська ОВА перевірить психіатричну лікарню: її спробують покращити. Фото: vodesse.com.ua

Події
22 серпня 15:04

Після скандалу Департамент Одеської ОВА має розробити план покращення умов та збільшення вартості харчування пацієнтів Одеської психіатричної лікарні, де скаржаться на жахливі умови. Заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Харлов дав доручення профільному департаменту провести перевірку та невідкладно вирішити проблему із харчуванням.

Про ситуацію в одній із обласних спеціалізованих установ психіатричної медичної допомоги. Виїхав на місце та поспілкувався з пацієнтами та медичним персоналом. Ситуація з харчуванням не відповідає встановленим вимогам та стандартам та потребує поліпшення. Дав доручення профільному Департаменту провести перевірку медустанови, налагодити комунікацію між пацієнтами та адміністрацією лікарні, розробити план негайного покращення умов перебування пацієнтів у палатах, і, найголовніше, - протягом доби проаналізувати та підготувати фінансовий розрахунок можливості збільшення вартості щодобового харчування пацієнтів та негайно вирішити проблему", – пише він у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації



Харлов зазначив, що про вжиті заходи, їх результати та усунення недоліків департамент ОВА поінформує до 1 вересня. Усі питання тримають на особистому контролі.

Керівництво лікарні звернулося до вищих інстанцій з проханням про додаткове фінансування для покращення харчування військових пацієнтів.

Тим часом, Міністерство охорони здоров'я відреагувало на звернення військового. Там повідомили, що в ситуації вже розбирається комісія департаменту охорони здоров'я Одеської облдержадміністрації, яка вивчає озвучені факти, а також причини, через які пацієнти не були одразу розміщені у приміщеннях медустанови з належними умовами.

Нещодавно цей заклад був приєднаний до Одеського обласного центру психічного здоров'я, власником якого є Одеська обласна рада.

"Адміністрація медустанови має вжити заходів, щоб пацієнти могли лікуватися в нормальних умовах. Для цього лікарня має всі необхідні ресурси, про що свідчать дані НСЗУ", – написали в МОЗ.

Нагадаємо, що раніше бойовий медик 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, відомий під позивним "Трава", Петро Конопля зазначив, що пацієнтів Одеско] психлікарні годують їжею, яка більше нагадує клей, а стіни в палатах вкриті пліснявою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах