На селищі Котовського відбулася сутичка з участю ТЦК: що кажуть військові

На селищі Котовського відбулася сутичка з участю ТЦК: що кажуть військові.

На селищі Котовського відбулася сутичка з участю ТЦК: що кажуть військові. Фото: visitukraine.today

Події
30 серпня 12:42

У четвер, 29 серпня, на вулиці Затонського в Одесі відбулася сутичка з участю поліції, ТЦК та цивільних людей. У мережі з'явився ролик.

В одеському ТЦК та СП прокоментували інцидент.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там розповіли, що під час спільного патрулювання працівники ТЦК та поліції попросили у чоловіків надати військово-облікові документи, на що ті відреагували агресивно та "виявили бажання використати фізичну силу проти військових". Крім того, вони на той момент вживали алкоголь.

Як зазначають, поліції та ТЦК довелося чинити опір.

Відео: t.me/odessa_infonews

Згодом на місце події викликало додаткове вбрання поліції.

«Всі військовослужбовці ТЦК та СП проходять ретельний інструктаж перед роботою в мобільних групах оповіщення та не розпочинають конфлікти першими.
Додамо, що агресивна поведінка цивільних осіб може бути кваліфікована як порушення ст. 431-1 Кримінального Кодексу України: "Образа честі та гідності військовослужбовця, загроза військовослужбовцю", статті 114-1 ККУ "Перешкода законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань у особливий період".

Будь-які конфлікти можна вирішити словами. Не давайте противнику привід для інформаційних провокацій та не вірте на слово анонімним коментарям.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, всі військовозобов'язані повинні мати при собі військово-облікові документи (у паперовій чи електронній формі) та пред'являти їх на вимогу поліції, військовослужбовців ТЦК та СП або прикордонників. Невиконання законних вимог представників державних органів та установ, уповноважених на перевірку військово-облікових документів, тягне за собою відповідальність, визначену Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" No 3633-IX, який набрав чинності з 18 травня 2024 року.
Тепер керівництво Одеського ОТЦК та СП з'ясовує остаточні деталі конфлікту», – йдеться у повідомленні військових.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах