Вирахували людей, які допомогли одеському нардепу Дмитруку втекти з країни

Вирахували людей, які допомогли одеському нардепу Дмитруку втекти з країни.

Вирахували людей, які допомогли одеському нардепу Дмитруку втекти з країни. Фото: dbr.gov.ua

Події
02 вересня 10:39

ДБР встановило обставини та осіб, які незаконно переправили нардепа з Одеси Артема Дмитрука за межі державного кордону України через так зване Придністров'я. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Співробітники ДБР повідомили про підозру трьох людей. Також вони провели масштабні оперативно-розшукові заходи та зібрали великий масив доказів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці допитали свідків, провели аналіз голосових та інтернет-з'єднань мобільних операторів зв'язку, вивчили маршрути руху абонентів, залучених до схеми. В результаті копіткої роботи встановили, що депутат 23 серпня 2024 року незаконно перетнув Державний кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску "Павлівка" у зоні відповідальності відділу прикордонної служби "Велика Комарівка" прикордонного загону ДПС України.

Операцію з переправлення було ретельно сплановано і заздалегідь організовано.

Депутат виїхав із Києва близько години дня у напрямку Одеси. За кермом авто було інше обличчя. Завдяки аналізу відео з камер відеоспостереження на автотрасі Київ-Одеса, допиту водія та відпрацюванню низки оперативних версій встановили, що народний депутат вийшов із машини на трасі поблизу одного із населених пунктів Роздільнянського району Одеської області. Близько п'ятої години вечора він пересів в інший автомобіль, за кермом якого був інший фігурант, а також організатор схеми переправки. Близько дев'ятої вечора вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну.

Наразі встановили всіх, хто організовував "втечу", у тому числі з боку Молдови. Фігуранти вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців як люди, які можуть бути причетними до незаконного переправлення громадян через державний кордон України.

Організатор має широке коло зв'язків як серед правоохоронців, так і у кримінальних колах. За оперативними даними, "бізнес" із незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних у цієї групи був поставлений на потік.

Організатор та один із фігурантів наступного дня також зникли у Придністровській ділянці Молдови.

Бюро повідомило про підозри трьом учасникам незаконного переправлення осіб через державний кордон за частиною другою статті 332 КК України. Двом заочно, одного фігуранта затримали, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.



Усі фото та відео: dbr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах