В Одесі відремонтують колишній узвіз Маринеска: що планують зробити та скільки це коштуватиме

Узвіз Віталія Блажка (раніше Маринеска).

Узвіз Віталія Блажка (раніше Маринеска). Фото: wikimedia.org

Події
18 вересня 19:25

В Одесі планують укріпити узвіз Віталія Блажка (колишній узвіз Маринеска – прим. ред.). За словами першого заступника міського голови Одеси Олександра Філатова, на ці роботи з міського бюджету готові виділити п'ять мільйонів гривень. 

Про це віцемер заявив 18 вересня під час XXXIII сесії Одеської міської ради VIII скликання.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За бюджетні кошти на узвозі встановлять дві дренажні системи для відведення води. Як зазначив Філатов, проєктні роботи вже завершили, дослідження експертизи також на фінальному етапі та, можливо, буде готово до кінця вересня. Після експертизи мають оголосити тендер на проведення відповідних робіт, а до кінця жовтня оберуть підрядника.

"Нам проєктанти кажуть, що на виконання цієї роботи потрібно в ідеалі сім місяців, мінімально – чотири місяці. Ми проситимемо, щоб він (підрядник – прим. ред.) зробив ще швидше, десь за два з половиною чи три місяці, цю роботу", – пояснив заступник мера.

Нагадаємо, узвіз Блажка відремонтувало у 2019–2020 роках ТОВ "Ростдорстрой". Спочатку на ці роботи виділили майже 70 мільйонів гривень, однак потім оголосили ще один тендер на додаткові роботи вартістю понад 3,5 мільйона гривень. Таким чином ремон обійшовся у 73 мільйони гривень.

На початку січня поточного року стало відомо, що узвіз відремонтують повторно. Необхідність у цьому виникла через просідання дорожнього покриття. За словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, руйнування виникло внаслідок повномасштабного вторгнення. Схили неодноразово зазнавали ракетних ударів. До того ж через перекриття вулиці Приморської транспорт, який раніше рухався нею, почав курсувати узвозом, що спричинило додаткове навантаження на проїжджу частину.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах