Повторний ремонт узвозу Марінеско: у мерії стверджують, що винна війна

Повторний ремонт узвозу Марінеско: у мерії стверджують, що винна війна.

Повторний ремонт узвозу Марінеско: у мерії стверджують, що винна війна. Фото: odessa-life.od.ua

Транспорт та інфраструктура
26 сiчня 09:02

Повторний ремонт узвозу Марінеско в Одесі, який просів, планують завершити влітку 2024 року. Компанія-будівельник із мерією побудує підпірну стінку. Про це стало відомо 25 січня під час засідання Одеського виконкому.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що з початку повномасштабного вторгнення спуск Маринеска взяв на себе майже весь транспортний потік вулиці Приморської, на якій нібито їздили великовантажні машини. До того ж схили регулярно зазнавали струсу від ракетних ударів. Оскільки спуск створений штучним способом, тому грунту немає достатньої щільності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Влітку 2020 року узвіз Марінеско капітально відремонтували більш ніж за 70 мільйонів гривень, роботи виконувала одеська компанія "Ростдорбуд". Але у мерії стверджують, що був розрахунок на мирний час. І що зсуви зафіксували вже під час вторгнення.

До того ж, глибоко під землею виявлено старі дренажні канали, які не були правильно законсервовані. Експерти припускають, що їхнє руйнування також може впливати на просідання ділянки спуску.

Мер повідомив, що зараз проводиться цілий комплекс заходів, щоб зупинити зсув. До роботи залучено різні організації та відомства. Зокрема, досягнуто домовленостей з будівельною компанією щодо будівництва підпірної стіни.

Замовником робіт став "Одесміськелектротранс". Для зменшення навантаження мерія зняла з трамвайного маршруту №7 багатосекційні вагони "Одіссей Макс". Їх повернуть після капремонту.

Нагадаємо, що на експертизи спуску виділили один мільйон 140 тисяч гривень.

Також у мерії припустили, що ґрунт на спуску Марінеско просідає з вини будівельної компанії "Простір", яка зводить поруч висотку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах