Уранці активісти намагалися прибрати з площі 10 квітня в Одесі орден Леніна та радянську зірку

Орден Леніна та радянська зірка після спроби демонтажу.

Орден Леніна та радянська зірка після спроби демонтажу. Фото: Владислав Балінський/Facebook

Події
Сьогодні 11:35

Уранці в неділю, 22 вересня, активіст Дем'ян Ганул разом із головою громадської організації "Зелений лист" Владиславом Балінським намагалися демонтувати із площі 10 квітня в Одесі орден Леніна та радянську зірку.

Як повідомили самі громадські діячі, ця спроба виявилася невдалою. Поліція прибула на місце швидше, ніж їм вдалося реалізувати свій план.

Відео: Telegram-канал GANUL

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Знаходжуся зараз в поліції. Даємо пояснення, отримуємо адмінпротоколи за дрібне хуліганство. Чому – незрозуміло, підемо в суд – побачимо. Хочу нагадати, що Ленін обов'язково впаде. Влада може зробити це цивілізовано, провести демонтаж, тому що ми ж розуміємо, що це питання часу", – зазначив Дем'ян Ганул у відеозверненні, яке опублікував у своєму Telegram-каналі о 07:29.

Також він додав, що виконує громадський обов'язок і закон засудження тоталітарних режимів.

Орден Леніна та радянська зірка після спроби демонтажу.Орден Леніна та радянська зірка після спроби демонтажу. Фото: Telegram-канал GANUL

Владислав Балінський також прокоментував інцидент, зазначивши, що це вже другий протокол за два тижні, а "Леніни в Одесі все не закінчуються".

"Ми чекали, що, може, міська влада демонтує другий орден Леніна з цих "крил" власноруч, але, враховуючи електоральні очікування Геннадія Труханова, це марно. До того ж поліція начебто стала більш ретельно захищати радянську символіку на площі й завадили нам завершити", – зауважив очільник громадської організації.

Пояснення від Балінського.Пояснення від Балінського. Фото: Владислав Балінський/Facebook

Протокол про адміністративне порушення.Протокол про адміністративне порушення. Фото: Владислав Балінський/Facebook

Нагадаємо, у ніч проти 7 вересня Дем'ян Ганул, Владислав Балінський і Єгор Доровських демонтували із площі 10 квітня один із орденів Леніна та радянську зірку. Ще одні орден і зірка на площі залишилися, однак активісти попереджали, що цю символіку потрібно прибрати.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах