Що відомо про 24-річну дівчину, яка загинула від атаки по Ізмаїлу на Одещині

Що відомо про 24-річну дівчину, яка загинула від атаки по Ізмаїлу на Одещині.

Що відомо про 24-річну дівчину, яка загинула від атаки по Ізмаїлу на Одещині. Фото: facebook.com/Андрій Абрамченко

Події
02 жовтня 08:32

Стала відома особа 24-річної Валерії Панфіленок, яка загинула від атаки на місто Ізмаїл на Одещині в ніч 27 вересня. Про неї розповів Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

"Вона мріяла стати професійним кухарем – і після закінчення шостої школи вступила до Ізмаїльського вищого професійного училища Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного ("Дев'ятку").

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Разом зі старшою сестрою Валерія отримала диплом про освіту, вступила на роботу до Українського Дунайського пароплавства та працювала на пасажирських суднах. Сестри мріяли про майбутнє, де зможуть купити та облаштувати власне житло, вивчитися до рівня мішленівських кухарів, відкрити власну справу (готувати краще та годувати всіх!), вести власний блог… Десь там, у мріях про майбутнє, були і власна родина, та діти …

Все перекреслила країна-терорист: після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну сестри повернулися до Ізмаїлу. Туристичні судна стали «на прикол» – і мама та старша сестра Валерії пішли працювати до порту, а її, молодшу, залишили вдома – господарювати. Валерія створювала затишок, який дарував душевну рівновагу всім, хто потрапляв до їхнього дому. У вільний час сестри багато гуляли містом, насолоджуючись його красою та спілкуванням: робота на флоті зробила їх найкращими подругами.

Відкрита, щира, Валерія мала багато друзів, які називали її «сонячком» за здатність ділитися оптимізмом і теплом душі", – розповів мер.

Тієї ночі Валерія отримала тяжкі поранення. Але вона померла у реанімаційному відділенні Одеської обласної клінічної лікарні від травм, несумісних із життям. Лікарі зробили все, що могли.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах