У центрі Одеси жінка намагалася повісити російський триколор (оновлено)

Порушниця, яка намагалася встановити російський прапор на Європейській площі, та поліцейська.

Порушниця, яка намагалася встановити російський прапор на Європейській площі, та поліцейська. Фото: ГУНП в Одеській області

Події
Сьогодні 08:25

Увечері в понеділок, 7 жовтня, в Одесі на Європейській площі жінка залізла на постамент, аби розмістити там прапор Росії. Зробити це порушниці завадити містяни. Відео з інцидентом розлетілося соцмережами.

Після опівночі 8 жовтня у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області зазначили, що порушницю з порушницею на місці події працюють поліцейські.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Вилучаються речові докази. Опісля жінку буде доставлено до територіального підрозділу поліції та надано правову кваліфікацію її діям", – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Відео: Telegram-канал "Х...я Одесса"

ОНОВЛЕНО О 15:45: У пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили про відкриття кримінального провадження відносно жінки, яка 7 жовтня близько 23:00 намагалася повісити російський триколор на Європейській площі в Одесі. Порушницею виявилася 43-річна жителька Одеси. Раніше вона вже потрапляла в поле зору правоохоронців за крадіжку, дрібне хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадському місці. Наразі із жінкою працюють слідчі та співробітники СБУ. Дії громадянки кваліфікували як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників (частина перша статті 436-2 Кримінального кодексу України). Порушниці загрожує до трьох років позбавлення волі. У рамках провадження проведуть низку експертиз. Наразі вирішують питання щодо повідомлення фігурантці про підозру, а також обрання для неї запобіжного заходу.

Жінка, яка намагалася повісити прапор РФ на Європейській площі.Жінка, яка намагалася повісити прапор РФ на Європейській площі. Фото: ГУНП в Одеській області

Нагадаємо, правоохоронці оголосили в розшук жінку, яка у травні поточного року вчинила наругу над прапорцями захисників України на Європейській площі. Порушниця справила природну потребу прямо на площі, після чого використала державні символи як туалетний папір. Поліцейським вона тоді пояснила свій вчинок тим, що дуже хотіла до туалету, оскільки вагітна. У подальшому на судові засідання фігурантка не з'являлася.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах