В Одесі затримали юнака, який підпалив прапорці на Європейській площі

Прапорці на Європейській площі після підпалення.

Прапорці на Європейській площі після підпалення. Фото: ГУНП в Одеській області

Події
Сьогодні 16:05

В Одесі поліцейські затримали 23-річного молодика, який вчинив наругу над прапорцями на Європейській площі. Також цей юнак украв гаджет у пункті обміну валюти.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Близько опівночі 9 жовтня військовослужбовці Національної гвардії України під час патрулювання міста помітили, як незнайомець підпалює синьо-жовті прапорці та вигукує незрозумілі вислови біля великого стяга. Про це вони повідомили поліції.

Прапорці на Європейській площі після підпалення.Прапорці на Європейській площі після підпалення. Фото: ГУНП в Одеській області

Поліцейські вилучили з місця події понад 50 фрагментів прапорців із термічними пошкодженнями. Зловмисника доставили до територіального підрозділу поліції для встановлення його особи та всіх обставин скоєного. Порушником виявився 23-річний одесит. За словами хлопця, прапорці він підпалив у пам’ять про полеглих захисників, бо в такий спосіб молився за мир в Україні.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Раніше молодика вже притягували до адміністративної відповідальності за куріння тютюнових виробів та розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях. Також фігурант порушував комендантську годину, а вдень 9 жовтня помітив на стіні обмінного пункту на вулиці Рішельєвській планшетний пристрій для самостійного підрахунку клієнтами обмінної суми, зірвав його і втік. Наразі поліцейські встановлюють місцезнаходження викраденого майна.

Затриманий молодик, який підпалив прапорці на Європейській площі.Затриманий молодик, який підпалив прапорці на Європейській площі. Фото: ГУНП в Одеській області

Дії зловмисника кваліфікували за частиною першою статті 338 ("Наруга над державними символами") та частиною четвертою статті 185 ("Крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану") Кримінального кодексу України.

Молодика затримали. Вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Згідно із чинним законодавством, порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі. У рамках розпочатих проваджень призначать низку експертиз, зокрема і щодо встановлення осудності правопорушника. Наразі триває слідство.

Нагадаємо, пізно ввечері 7 жовтня в Одесі жінка намагалася повісити російський триколор на Європейській площі. Порушниці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах