Організували "бізнес" на ухилянтах: в Одесі судитимуть лікарів психлікарні

Затримання медиків, які допомагали ухилянтам.

Затримання медиків, які допомагали ухилянтам. Фото: ГУНП в Одеській області

Події
12 жовтня 13:25

В Одесі судитимуть 44-річного завідувача одного з відділень психіатричної лікарні та його 66-річного батька, який працював в тому ж відділенні лікарем-ординатором. Медики за хабарі "діагностували" військовозобов'язаним психічні захворювання.

Про це в суботу, 12 жовтня, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Порушників викрили на початку липня поточного року. За даними правоохоронців, лікарі налагодили "бізнес" на чоловіках призовного віку. За видачу ухилянтам хибних діагнозів про психічні захворювання та довідок про стаціонарне лікування в психіатричній лікарні кожен із фігурантів мав отримати від "пацієнтів" по 165 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Порушники спіймалися під час однієї з оборудок, коли 28-річний "клієнт" прибув до кабінету очільника відділення за довідкою про двотижневе перебування на стаціонарному лікуванні. За цю послугу медики отримали від молодика тисячу доларів задатку. Решту обумовленої суми військовозобов'язаний мав сплатити після отримання висновку з діагнозом про наявність психічного захворювання, однак реалізувати цей план не вдалося: поліцейські затримали медиків після отримання ними першого траншу хабаря.

Речові докази, які вилучили в медиків.Речові докази, які вилучили в медиків. Фото: ГУНП в Одеській області

Під час санкціонованих обшуків у службових кабінетах медиків та за місцем їхнього мешкання слідчі вилучили тисячу доларів хабаря, службову документацію, флеш-носій, мобільні телефони, "чорнові записи" та інші речові докази.

Суд обрав затриманим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 241 тисяч 920 гривень. Фігуранти внесли застави, однак до роботи більше не приступили: за клопотанням слідчих суд відсторонив їх від займаних посад.

Обидвом чоловікам повідомили про підозру у вимаганні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення ним в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого службового становища, вчинених за попередньою змовою групою осіб (частина третя статті 368 Кримінального кодексу України). Лікарям загрожує до десятьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі обвинувальний акт вже скерували до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах