РФ атакувала Одесу балістичною ракетою: є загиблий і поранені (оновлено)

Ракета в небі.

Ракета в небі. Фото ілюстративне: nikvesti.com

Події
14 жовтня 14:05

Удень у понеділок, 14 жовтня росіяни атакували Одесу балістичною ракетою. Унаслідок ракетного удару одна людина загинула, а ще вісім зазнали поранень.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ціллю ворога вкотре стала припортова інфраструктура. Постраждалих госпіталізували. Двоє з них перебувають у важкому стані. Медики надають всю необхідну допомогу. Усі поранені та загиблий – працівники припортової інфраструктури, громадяни України.

Пошкоджень зазнали цивільні судна: NS Moon під прапором Белізу та суховантажне судно під прапором Палау OPTIMA. Рівно тиждень тому OPTIMA вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою.

Також унаслідок атаки є руйнування припортової інфраструктури, зокрема складу із зерном.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба повідомив, що під час атаки зазнали пошкоджень вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів та автомобілі.

ОНОВЛЕНО О 14:10: Прокурори розпочали досудове розслідування ракетного удару по Одесі 14 жовтня за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина друга статті 438 Кримінального кодексу України). У пресслужбі Одеської обласної прокуратури зазначили, що огляд триває, дані щодо остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань і пошкоджень встановлюються. Прокурори спільно з іншими правоохоронцями фіксують наслідки збройної агресії РФ.

ОНОВЛЕНО О 17:55: У пресслужбі Одеської міської ради повідомили, що до міських лікарень доставили шістьох постраждалих унаслідок обстрілу Одеського порту. Трьом травмованим надали медичну допомогу. Вони лікуватимуться амбулаторно. Ще троє перебувають на стаціонарному лікуванні, двоє з них у тяжкому стані.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги, яка тривала в Одеській області з 11:50 до 12:24 у місті прогриміли вибухи. Перед тим, як вони пролунали військові попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах