Закриття одеського головпоштамту: стала відома подальша доля історичної будівлі

Будівля головпоштамту в Одесі.

Будівля головпоштамту в Одесі. Фото: Марія Чекарьова/Vgorode

Події
15 жовтня 19:15

В Одесі з 30 вересня припинив роботу головпоштамт за адресою вулиця Садова, 10. В оголошенні на вході до будівлі зазначили, що відтепер поштові послуги надаватимуть у відділенні на вулиці Садовій, 2. Також відвідувачам запропонували завітати до оновленого відділення за адресою вулиця Софіївська, 11.

У коментарі Суспільному директор з розвитку мережі Одеського регіону АТ "Укрпошта" Артем Бондаренко розповів, що Головпоштамт вирішили закрити, бо це надто велике приміщення, яке використовувалося лише на 48%.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Представник Укрпошти зазначив, що напередодні зимового періоду необхідно вирішувати питання щодо опалення. Також важливо забезпечити якісні умови обслуговування клієнтів і роботи співробітників.

"Тому було прийнято рішення переїхати в сусідню будівлю, яка розташована за сто метрів від поточної локації. В принципі нам вдалося стандартизувати відділення, що дозволить клієнтам якісніше отримувати послуги й забезпечити якісніші умови роботи наших співробітників", – пояснив Бондаренко.

За його словами, керівний склад Одеського регіону залишиться працювати в одному із приміщень Головпоштамту. Наразі вирішують, що робити з будівлею далі. Продавати її не будуть, адже це пам'ятка архітектури.

"Це питання буде обговорюватися з державою, з культурними діячами та представниками спільноти, щоб зрозуміти, як доцільно її використовувати. Наприклад, як варіант, відкрити музей. Зараз відбуваються консультації. Я думаю, що найближчим часом буде якесь ухвалено рішення", – підсумував Артем Бондаренко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах