Піший тур за кордон: в Одеській області затримали майже два десятки чоловіків-утікачів

Піший тур за кордон: в Одеській області затримали майже два десятки чоловіків-утікачів.

Піший тур за кордон: в Одеській області затримали майже два десятки чоловіків-утікачів. Фото: ДПСУ

Події
Сьогодні 13:30

В Одеській області неподалік від кордону з Молдовою прикордонники Подільського загону затримали дві групи чоловіків, які намагалися втекти з України. В одній групі було вісім чоловіків, в іншій – 11.

Про це в четвер, 17 жовтня, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Охочі незаконно перетнути держрубіж звернулися по допомогу до адміністратора анонімного Telegram-канал. За онлайн вказівки з навігації кожен з ухилянтів сплатив від трьох до п'яти тисяч доларів.

Діючи за інструкцією організатора, чоловіки прибули до точки збору в Подільському районі й поділилися на дві групи, аби бути більш мобільними та менш помітними прикордонникам. Усіх піших мандрівників затримали на відстані декількох кілометрів від держрубежу.

Затримані чоловіки.Затримані чоловіки. Фото: ДПСУ

За спробу незаконного перетинання державного кордону України щодо порушників склали адмінпротоколи (за частиною другою статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За вчинене чоловікам загрожує штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб, із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Нагадаємо, прикордонники викрили чоловіка, який видавав себе за 25-річну одеситку, аби перетнути кордон.

Також ми повідомляли, що в Одеській області затримали 23-річного молодика в гідрокостюмі. Юнак планував переплисти Кучурганський лиман і дістатися до берегів Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах