В Одесі зловили двох паліїв електропідстанції

В Одесі зловили двох паліїв електропідстанції.

В Одесі зловили двох паліїв електропідстанції. Фото: od.npu.gov.ua

Події
Сьогодні 10:12

Поліція Одеси затримала двох паліїв електропідстанції у Хаджибейському районі міста – ними виявились місцеві жителі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції на Одещині.

Зловмисники облили легкозаймистою рідиною та підпалили об'єкт електроенергетики кілька днів тому. До злочину причетні 40-річний чоловік та його 34-річний знайомий.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як відбувся підпал в Одесі

40-річний підозрюваний знайшов в інтернеті оголошення про заробіток та отримав від невідомих пропозицію підпалити електропідстанцію. Залучивши знайомого до злочинної діяльності, вони виконали завдання та зняли це на відео для підтвердження замовнику.

Хоча палії чекали значної винагороди за свою "роботу", гроші вони так і не отримали. Під час обшуку за адресами проживання затриманих вилучили залишки пластикової пляшки з-під палива, запальнички, мобільні телефони з доказами підпалу, а також інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Що загрожує паліям

Фігурантам повідомили про підозру в умисному пошкодженні об'єкта електроенергетики загальнонебезпечним способом, що могло порушити його нормальну роботу за попередньою змовою групи осіб. Цей злочин кваліфікується за частиною другою статті 194-1 Кримінального кодексу України, за який передбачено покарання до десяти років позбавлення волі.

Підозрюваних затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, і зараз вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу. Повні обставини злочину встановлюються, також буде перевірено причетність затриманих до аналогічних злочинів.

Слідство продовжується.

В Одесі зловили двох паліїв електропідстанції.В Одесі зловили двох паліїв електропідстанції. Фото: od.npu.gov.ua

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах