Антибіотики лише за рецептом: одеситам розповіли про те, як продаватимуть ліки

Антибіотики лише за рецептом: одеситам розповіли про те, як продаватимуть ліки.

Антибіотики лише за рецептом: одеситам розповіли про те, як продаватимуть ліки. Фото: unsplash.com

Події
29 липня 2022 11:20

З 1 серпня одеські аптеки відпускатимуть антибіотики лише за рецептом. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на главу Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян.

Так, відпустка за рецептом поширюється на всі препарати, які відносяться до антибактеріальних лікарських засобів у всіх формах, у тому числі краплі очей, топічні антибіотики і т.д.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рецепт можна отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. Рецепт зможуть виписати лікарі всіх рівнів медичної допомоги, незалежно від форми власності закладу, за умови підключення закладу та його працівників до електронної системи.

До кінця поточного року триватиме перехідний період, протягом якого функціонуватимуть як електронні, так і паперові рецепти. Якщо лікар виписує електронний рецепт, він обов'язково роздруковує йому інформаційну довідку з номером рецепту, прізвищем та печаткою лікаря. Це робиться на випадок, якщо пацієнт вирішить придбати препарат в аптеці, яка ще не підключена до електронної системи.

У перехідному періоді пацієнт зможе придбати необхідні ліки за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього достатньо пред'явити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення.

Але з 1 січня 2023 року всі рецепти на антибіотики будуть електронними. Протягом перехідного періоду всі заклади повинні підключитись до електронної системи. Функціонал електронного рецепту дозволяє погасити рецепт частково, тобто придбати менше ліків, ніж зазначено у рецепті.

На перехідний період до кінця 2022 року передбачили витяг паперового рецепту медустановам, які поки що не мають відповідної технічної можливості. Крім цього, виписка ліків, що відпускаються на пільгових умовах, проводитиметься за паперовим рецептом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах