Більше бюветів та вода з артезіанських свердловин: в Одесі створюють систему альтернативного водопостачання

Більше бюветів та вода з артезіанських свердловин: в Одесі створюють систему альтернативного водопостачання.

Більше бюветів та вода з артезіанських свердловин: в Одесі створюють систему альтернативного водопостачання. Фото: kekc.news

Події
18 травня 2022 10:38

На Одещині працюють над створенням альтернативних джерел постачання води, щоб уникнути сценарію Миколаївської області. Про це повідомляє Vgorode.

Так, в інтерв'ю для Першого міського мера Одеси Геннадій Труханов повідомив, що перші відповідні протокольні доручення спеціалістам подали ще тоді, коли центр сусідньої області залишився зневодненим. Наразі роботи з підготовки до реалізації пропозицій щодо використання води вже на фінальному етапі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Один із напрямків – особливо у Суворовському районі – збільшити кількість бюветів з питною водою. Наші фахівці провели всі розрахунки, надали консультації, як краще це зробити, тому найближчим часом ми приступимо до роботи. Щодо технічної води, яку можна використовувати в інших цілях - це вода, яку по штольнях зливають очищеною в морі. Фактично вона чиста, але деякі показники хімічного складу не дозволяють її використовувати як питну", - розповів мер міста та запевнив.

У своєму вечірньому зверненні голова Одеської ОВ Максим Марченко повідомив, що приділив увагу питанню забезпечення водою медичних закладів на території міста та області. За його словами, у лікарнях опрацьовують можливість забезпечення питною водою з артезіанських свердловин. За його словами, такої проблеми, як у Миколаєві, в Одесі точно не буде.

До нашого міста з міста-побратима Йокогами доставлять систему очищення води. Про це повідомив мер міста Йокогама пан Такехар Яманак під час бесіди з Одеським міським головою. Японська сторона запевнила, що вже узгоджені всі деталі щодо доставки станції, і вони надаватиме всіляке сприяння.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах