Братчук розповів подробиці про "вишки Бойка" у Чорному морі

Братчук розповів подробиці про "вишки Бойка" у Чорному морі.

Братчук розповів подробиці про "вишки Бойка" у Чорному морі. Фото: pixabay.com

Події
23 червня 2022 16:24

Росіяни перетворили бурові платформи на військові частини, на яких розмістили ППО та гарнізони. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на ефір нацмарафону представника Одеської ОВ Сергія Братчука.

За його словами, платформи використовувалися, зокрема, і для блокування Одеського порту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Йдеться не саме про вишки, а про відповідні платформи, які були вкрадені в України в 2014 році і були перетворені на якісь військові бази, тому що там були ППО, гарнізонний склад і, звичайно, радіолокаційна розвідка, що допомагало росіянам створити ворота для повноцінного блокування Одеського порту зокрема та контролю за частиною Чорного моря", – зазначив Сергій Братчук.

За інформацією окупаційного голови Криму Сергій Аксьонов, удар по захопленим Росією буровим установкам "Чорноморнафтогазу" або так званим " вишкам Бойка", розташованим у Чорному морі, українські збройні сили завдали 20 червня.

При цьому офіційно українська сторона інформацію про атаку поки що не підтвердила. А неофіційно на платформах триває пожежа.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах