Британська розвідка: після втрати Херсона РФ не зможе прокласти сухопутний коридор до Одеси

Британська розвідка після втрати Херсона РФ не зможе прокласти сухопутний коридор до Одеси.

Британська розвідка після втрати Херсона РФ не зможе прокласти сухопутний коридор до Одеси. Фото: gettyimages.com

Події
10 листопада 2022 09:53

У Британській розвідці вважають, що якщо військові РФ втратять позицію на західному березі Дніпра поблизу Херсона, ймовірно, це завадить їм досягти свого стратегічного плану прокласти сухопутний коридор до Одеси. Про це йдеться у щоденному звіті міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Так, британські розвідники вважають, що здатність РФ утримувати свої сили на західному березі Дніпра була під тиском через українські удари по російських маршрутах поставок. Відступаючи, росіяни зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських сил.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Через обмежену кількість пунктів переходу російські війська будуть уразливими при перетині річки Дніпро. Можливо, що відхід триватиме кілька днів з оборонними позиціями та артилерійським вогнем, який прикриватиме відхідні сили", − йдеться у повідомленні.

Зведення британської розвідки на 20 листопада 2022 року.Зведення британської розвідки на 20 листопада 2022 року. Фото: twitter.com/DefenceHQ

Зазначимо, що 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав відвести російські війська із західного берега Дніпра в Херсоні на півдні України. Також генерал Сергій Суровікін, командувач російських військ в Україні, підтвердив, що вони відступлять на оборонні позиції вздовж річки Дніпро, посилаючись на проблеми із поповненням постачання.

Проте керівник прес-центру Сил Оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що відхід росіян із Херсона – це постановочне шоу. За її словами, заява російського командування може бути частиною інформаційно-психологічної операції, щоб створити хибне враження про справжні наміри

"Росіяни створили межі оборони під Херсоном, а регулярні російські війська перебувають на місцях і готові тримати оборону", – зазначає Гуменюк.

При цьому президент України Володимир Зеленський закликав спокійно реагувати на новини з Херсонщини: емоції мають бути стримані – завжди під час війни.

"Потрібно розуміти: ніхто нізвідки просто так не йде, якщо не відчуває сили. Ворог не робить нам подарунків, не робить "жестів доброї волі". Ми за все це боремося. А коли борешся, треба розуміти, що кожен крок – це завжди опір ворогові, це завжди втрата життів наших героїв", – зазначив Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах