Чутки про загрози десанту та наступ з Придністров'я: як минула ніч в Одесі й області сьогодні

Чутки про загрози десанту та наступ з Придністров'я: як минула ніч в Одесі й області сьогодні.

Чутки про загрози десанту та наступ з Придністров'я: як минула ніч в Одесі й області сьогодні. Фото: facebook.com/navy

Події
04 лютого 2023 10:52

Ніч із 3 на 4 лютого в Одесі й Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На тлі активізації бойових дій на фронті російські воєнкори знову почали розганяти чутки про наступ на Одесу, необхідний для замикання так званого коридору з Придністров'ям. Представник ОВА підкреслив, що наступу з Придністров'я не буде, оскільки навіть якщо ворог зробить таку спробу, то зазнає поразки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також Сергій Братчук зазначив, що якщо окупанти спробують висадити на одеському узбережжі десант, Чорне море стане для них Мертвим морем. Така операція можлива лише за наявності артилерійської та авіаційної підтримки. Артилерійської підтримки у ворога на Одеському напрямку немає, а атаки ворожою авіацією успішно відбивають наші сили протиповітряної оборони. До того ж у нас на озброєнні є "Гарпуни" та "Нептуни".

"Сьогодні жодних передумов для десанту та десантування немає, але ризики залишаються до повної нашої Перемоги та настання миру", – підсумував речник ОВА.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на ранок 4 лютого в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають дев'ять ворожих кораблів, серед яких немає жодного ракетоносця. При цьому, як повідомив в ефірі "Ми Україна" речник Одеської ОВА Сергій Братчук, загроза ракетних ударів, як і раніше, залишається актуальною.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

"Ми дійсно говорили, що вчора протягом дня в Чорному морі знаходилося угруповання чорноморського флоту РФ у складі дев'яти кораблів, зокрема двох надводних ракетоносіїв, які мали 16 "Калібрів" на борту. Вони постійно маневрують, змінюються. У ніч ми виходили з сімома кораблями, ракетоносії пішли до пунктів призначення. Зазвичай це відбувається після того, як була чергова ракетна атака, зокрема із застосуванням ракет "Калібр". Ворог зараз робить переоснащення, поповнює боєкомплект, це всім і так зрозуміло", – сказав Братчук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах