До Одеси привезли векторну вакцину Janssen

До Одеси привезли вакцину Janssen

До Одеси привезли вакцину Janssen Фото: omr.gov.ua

Події
29 серпня 2022 19:26

До Одеси надійшла векторна вакцина Janssen (Jcovden) від Johnson&Johnson. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Вакцина зареєстрована в Україні, використовується в країнах Європейського Союзу, Великобританії, США, Канаді та багатьох інших країнах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В даний час в Одесі доступні ще дві вакцини проти COVID-19, схвалені ВООЗ: м-РНК вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, інактивована вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech.

Для первинного курсу вакцинації усі люди віком від 18 років повинні отримати дві дози вакцини Pfizer або CoronaVac або одну дозу вакцини Janssen. Бустерне щеплення рекомендовано всім людям віком від 18 років, які отримали базовий курс щеплень понад шість місяців тому. Також другий бустер COVID-19 щонайменше через чотири місяці після першої дози можуть отримати люди від 60 років, а також люди 18-59 років з хронічними хворобами. Діти віком від 12 років можуть щепитися від COVID-19 двома дозами вакцини Pfizer.

Яка ситуація з коронавірусом на Одещині зараз

Зазначимо, що захворюваність COVID-19 на Одещині протягом тижня з 22 по 28 серпня знизилася на 6% порівняно з позаминулим тижнем. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб у Міністерстві охорони здоров'я України. Зокрема, за тиждень захворіло 377 осіб проти 401 пацієнта позаминулого тижня, зокрема серед дорослих – на 5,4% (336 проти 355), а серед дітей – на п'ять випадків (41 проти 46). Знизився рівень госпіталізації – на 13,5% (83 проти 96). З початку епідемії в області зареєстрували 334 201 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, серед яких летальних наслідків – 6082, одужали – 327 480 осіб.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах