Доля пам'ятника Катерині ІІ: мер Одеси Геннадій Труханов висловився про результати голосування

Доля пам'ятника Катерині ІІ: мер Одеси Геннадій Труханов висловився про результати голосування.

Доля пам'ятника Катерині ІІ: мер Одеси Геннадій Труханов висловився про результати голосування. Фото Марії Чекарєвої/Vgorode

Події
05 листопада 2022 12:23

В Одесі підбили підсумки голосування, присвяченого подальшій долі пам'ятника "Засновникам Одеси" (Катерині II), яке проходило на платформі "Соціально активний громадянин" у період з 20 вересня до 20 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Більшість одеситів, які брали участь у голосуванні, підтримали ідею демонтажу пам'ятника з Катерининської площі. За цей варіант віддали свої голоси 3 914 осіб.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підсумки голосування прокоментував міський голова Одеси Геннадій Труханов.

"Переконаний, що результати вільного голосування на платформі "Соціально активний громадянин" будуть враховані депутатами міської ради, за якими залишається ухвалення остаточного рішення. Особисто я голосуватиму "За" демонтаж пам'ятника і перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому. Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку – в рамках загальноприйнятих демократичних норм і чинного українського законодавства", – написав мер Одеси у пості на своїй Facebook-сторінці.

Подальшу долю пам'ятника вирішать на найближчій сесії міської ради. Геннадій Труханов повідомив, що вже звернувся до профільної комісії міської ради з проханням провести засідання і підготувати відповідний проєкт рішення.

Нагадаємо, кілька днів тому пам'ятник Катерині II знову видозмінився. На голові статуї російської імператриці з'явився червоний ковпак, а в руку їй засунули зашморг. Пізніше стало відомо, що такий новий образ для Катерини II вигадали і реалізували активісти партії "Демсокіра" та громадської організації "Зелений лист".

Також ми писали про те, як виглядатиме фонтан на місці пам'ятника російській імператриці Катерині II.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах