Два провайдери з Одеси відключили телеканали "1+1 медіа"

Два провайдери з Одеси відключили телеканали "1+1 медіа".

Два провайдери з Одеси відключили телеканали "1+1 медіа". Фото: detector.media

Події
08 серпня 2022 12:46

Провайдери з Одеси "Сана+" та "Чорне море" припинили трансляцію частини каналів групи "1+1" через великий роялті. Про це розповів технічний директор та власник одеського провайдера "Сана+" Володимир Крупський, повідомляє " Детектор медіа ".

З 26 липня його компанія не транслює "2+2", ТЕТ та "Плюсплюс". "1+1" та "Уніан ТВ", які транслюють марафон, і надалі присутні в пакетах компаній.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, окрім "Сана+" канали групи "1+1" також відключили провайдери "Чорне море" (юридичні особи "ТРК Реноме", "Центр ТБ", "Ідеал").

"1+1" хотіла багато грошей і не погоджувалася на жодні інші умови. Після початку війни ми не маємо грошей платити роялті за договором. Наприклад, "Інтер" з нас грошей не бере, "Україна" робила знижку і ми платимо 5% від ціни в договорі, StarLightMedia дали нам знижку 25% від ціни в договорі. "1+1" хотів три місяці виплату за повною ціною, далі на два місяці знижка 25%, а далі знову повна ціна. Тому ми розірвали угоду через форс-мажор, яким є війна», – розповів він.

Також він додав, що група "1+1" надала письмовий дозвіл на трансляцію "1+1" та "Уніан ТВ".

У прес-службі "1+1 медіа" заявили, що "з початку повномасштабного вторгнення "1+1 медіа" надає провайдерам безкомпромісні знижки на своє дистрибуційне портфоліо".

"Так, у перші місяці війни оператори транслювали телеканали зі 100% знижкою. З поступовим відновленням ділової активності ми поступово почали відновлювати часткову оплату за права (роялті), проте вона залишається в рази меншою, ніж до війни, і відповідає ринковим реаліям. Ми створили особливі умови для операторів, які знаходяться в зоні бойових дій або в прикордонних з ними територіях", – повідомили у службі "1+1 медіа".

У медіагрупі заявили, що відключив їхні канали лише один провайдер "Сана+", який, за словами медіагрупи, фактично має два ТМ ("Чорне море" та ЗМС). За словами медіагрупи, можна "говорити про відключення в одного провайдера, який працює під двома торговими марками".

"Провайдер (ТМ "Чорне море" та ОМС) дійсно припинив за власною ініціативою трансляцію телеканалів групи 1+1 media, крім телеканалів 1+1 та УНІАН ТВ, які нині транслюють телемарафон "Єдині новини". У квітні та травні з провайдером був діалог навіть було узгоджено подальшу співпрацю на пільгових умовах, але в останній момент провайдер відмовився підписувати додаткову угоду і не прийняв запропоновані умови на відміну від інших провайдерів, які надають послуги в місті Одеса. умови, але у відповідь отримали лист про припинення угоди.Зі свого боку, ми прийняли таку позицію провайдера і з метою забезпечення інформаційної безпеки направили відповідний дозвільний лист на вільну ретрансляцію каналів "1+1" та "УНІАН ТВ" до кінця року. той же час, контент групи 1+1 media доступний у більшості інших локальних провайдерів, яким ми особливо дякуємо м за співпрацю та розуміння. відновлюємо ринок ТБ і впевнені, що після перемоги над РФ повернемо галузь до повноцінного функціонування та розквіту. Для цього ми наповнюємо телеканали групи преміальним контентом високої якості та створюємо нові продукти навіть за умов війни", – заявила медіагрупа.

За інформацією "1+1 медіа", їх канали транслюють такі провайдери: платформа онлайн телебачення Київстар ТБ та інші ОТТ-провайдери, Тріолан, BRIZ, Infomir, Soho, Tenet, APC, ЛИС, НОРМА-ТВ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах