Експерти розповіли, чи зможе Росія за допомогою мобілізованих захопити Одесу

Експерти розповіли, чи зможе Росія за допомогою мобілізованих захопити Одесу.

Експерти розповіли, чи зможе Росія за допомогою мобілізованих захопити Одесу. Фото: dw.com

Події
29 вересня 2022 08:56

Експерти розповіли, чи зможе Росія за допомогою 300 тисяч мобілізованих захопити Одесу. Раніше про такі плани Кремля повідомило міжнародне інформаційне агентство Bloomberg.

За словами військового експерта Олександра Коваленка, найбільша загроза для Одеси сьогодні – це ракетні удари та БПЛА-камікадзе.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Що ж до Одеси, то тут все дуже просто, як і було до того. Без окупації Миколаївської області, Одесу окупантам не бачити. Адже зараз до Одеси у них може бути лише один шлях - сухопутний. Про морський десант не йдеться.

Тому щоб підійти до Одеси, російській армії спочатку треба захопити Миколаїв. Для цього, за словами експерта, потрібно щонайменше 30 БТГ (в одній БТГ приблизно 600 осіб).

Причому це повинні бути повністю укомплектовані професійним та досвідченим особовим складом підрозділи, оснащені та забезпечені ефективною системою управління та забезпечення, що працює як годинник логістики.

Нічого з цього російське командування забезпечити не в змозі скільки б чмобиків (частково мобілізованих – Ред.) воно не зігнало на правий берег Дніпра в Херсонській області", – упевнений Олександр Коваленко.

Так РФ піднімає бойовий дух

Схожу думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі 24 канали. Він припускає, що хтось у Кремлі справді мріє захопити Одесу. Проте регіон серйозно підкріплений засобами ППО та протикорабельними ракетними комплексами.

Крім того, ЗСУ тримає під вогненним контролем мости та переправи росіян на Херсонщині, звідки вони могли б піти спочатку на Миколаїв, а потім на Одесу. Як вони збираються просуватися вперед, не маючи змоги адекватно підвозити боєприпаси, снаряди, техніку – важко сказати. Це – дійсно дивна ідея. З висадженням десанту теж все дуже сумнівно. Адже всі такі кораблі будуть потоплені після "зустрічі" із протикорабельними ракетами.

Мусієнко нагадав, що ще місяць тому окупанти розповідали про наступ на Миколаїв. Хоча фактично ситуація була зовсім іншою – тоді ЗСУ активно знищували логістику росіян на Півдні та просувалися вперед. Тому цілком реально, що так окупанти проводять агітацію серед "мобіків", щоб підняти їм бойовий дух.

Нагадаємо, раніше представник голови ОВА Сергій Братчук прокоментував матеріал агентства Bloomberg.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах