Французький регіон допомагатиме відновлювати Одеську область

Французький регіон допомагатиме відновлювати Одеську область.

Французький регіон допомагатиме відновлювати Одеську область. Фото: freepik.com

Події
26 грудня 2022 10:54

Французький регіон Прованс-Альпи-Лазурний Берег заклав у свій бюджет гроші на відновлення Одеської області. Про це повідомив заступник голови Одеської ОДА Роман Григоришин.

Влада регіону виділила кошти в рамках бюджету на 2023 рік. Це стало можливим завдяки підписанню спільної Декларації про наміри співпраці між регіональною владою та Одеською ОВА 5 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"З початку війни в Україні цей французький регіон вже надав 3,5 мільйона євро допомоги нашій державі для реагування на надзвичайну гуманітарну ситуацію та допомогу секторам, які постраждали внаслідок російської агресії. І, продовжуючи рішучість Франції надавати нам масову та адаптовану підтримку доти, поки це необхідно, регіон Прованс-Альпи-Лазурний берег погодився розвивати співпрацю саме з Одеською областю.
Наразі Південний регіон хоче мобілізувати свої компанії на реконструкцію та розробити спільні дії для задоволення пріоритетних потреб населення Одеської області, залучаючи регіональні компанії, зацікавлені у сприянні відновленню нашої території”, – зазначив чиновник.

Вже виділили 330 тисяч євро від недержавних організацій та ще 50 тисяч євро від фонду FACECO Міністерства закордонних справ для Одеського регіону. Також 1000 тонн медикаментів, харчування, засобів безпеки та реабілітації відправили із порту Марселя 28 вересня.

Влада чекає делегацію з регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег після перемоги в Одесі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах