Гуменюк: Росія, ймовірно, готується до ракетного удару і намагається створити напругу в районі Зміїного.

Гуменюк: Росія, ймовірно, готується до ракетного удару і намагається створити напругу в районі Зміїного.

Гуменюк: Росія, ймовірно, готується до ракетного удару і намагається створити напругу в районі Зміїного. Фото: t.me/donbassrealii/11712

Події
02 лютого 2023 13:35

Корабельне угруповання продовжує перегрупування у Чорному морі, його частина зайшла до пунктів базування. Нині кількість кораблів зменшилась до десяти. Про це 2 лютого у телемарафоні "Єдині новини" повідомила начальник координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, серед кораблів РФ є один надводний ракетоносій, а решта угруповань заведена в пункти базування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це може свідчити про певну підготовку. Що ми вже неодноразово спостерігали таку послідовність їхніх дій. Вони певний час грають м'язами в морі, демонструють свою присутність та імітують контроль ситуації. А потім заходять до пунктів базування, як правило, готуючись до певних дій., до маневрів з масованого ракетного удару", – пояснила начальниця.

Як стверджує Наталія Гуменюк, зменшення кораблів, швидше за все, не пов'язане зі штормом у морі, оскільки за погодними умовами, які є зараз, кораблі можуть триматися в морі.

Тим часом окупанти намагалася створити напругу у районі Зміїного. Напередодні поблизу острова активізувалася авіація росіян.

"Це може свідчити про те, що вони намагалися у такий спосіб створити певну напругу, максимальний ефект підготовки до масованого ракетного удару", - сказала прес-секретар ОК "Південь".

Гуменюк зазначила, що росіяни нечасто наважуються літати біля острова Зміїний, бо побоюються бути збитими українською протиповітряною обороною.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах