Як живуть одеські п'ятірняки під час війни

Як живуть одеські п'ятірнята під час війни.

Як живуть одеські п'ятірнята під час війни. Фото: usionline.com

Події
17 травня 2022 12:48

Знамениті одеські п'ятірнята через війну евакуювалися з України і тимчасово живуть у Португалії. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на інтерв'ю їхньої матері Оксани Кобелецької виданню " УСІ ".

Так, одеситка зважилася на поїздку за порадою однієї зі своїх передплаток, яка мешкає в Португалії і там приймає біженців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також сім'ї допомогли волонтери української діаспори у Португалії. Португалія чудово приймає багатодітних мам, тому що для них більше двох дітей – це рідкість. Більше того, сім'ю особисто зустрічав віце-мер міста, де вони живуть.

"Коли я дізналася про війну, ми одразу стали збирати речі для спуску у притулок. Хтось із дітей сприймав сирени як пригоду, інші лякалися. Сашка ночами не спала, їй кошмари снилися. Я пояснювала дітям, що почалася війна, але старалася не лякати їх… Нашу поїздку я подала їм як пригода, бо деякі не хотіли їхати… Капризували, що хочуть додому… Щоб заспокоїти їх, я казала, що вдома війна, є небезпека загинути, тому ми поки що не можемо повернутися додому. повернемось, коли війна закінчиться", – розповіла Оксана.

За словами багатодітної мами, вона дуже переймається рідним містом.

"Ми стежимо за всіма новинами. Перше, що я дивлюся вранці в телефоні – це наші одеські телеграм-канали. Дізнаюся, як минула ніч? Чи все гаразд? Дуже болісно читати про вибухи, жертви, руйнування. Ми живемо в соціальному центрі та щодня сюди приїжджають нові біженці. З нами по сусідству живе сім'я, яка півтора місяці прожила у підвалі в Маріуполі, і вони розповідають, як переживали це. Молимося за всіх одеситів, щоб рідне місто залишилося цілим", – поділилася вона.

  • Як живуть одеські п'ятірняки під час війни фото
  • Як живуть одеські п'ятірняки під час війни фото 1
  • Як живуть одеські п'ятірняки під час війни фото 2
  • Як живуть одеські п'ятірняки під час війни фото 3

Як живуть одеські п'ятірняки під час війни фото


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах