Їли тирамісу із супермаркету: в Одесі через гостру кишкову інфекцію до лікарні потрапили 15 осіб

Їли тирамісу із супермаркету: в Одесі через гостру кишкову інфекцію до лікарні потрапили 15 людей.

Їли тирамісу із супермаркету: в Одесі через гостру кишкову інфекцію до лікарні потрапили 15 людей. Фото: worldrecipes.eu

Події
13 липня 2022 10:01

В Одесі зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Серед пацієнтів є двоє дітей. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Так, з 8 по 12 липня Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб отримав 15 екстрених повідомлень про госпіталізацію людей з симптомами гастроентероколіту, харчової токсикоінфекції (підвищеною температурою, загальною слабкістю, кишковими розладами, блюванням) до міської клінічної інфекційної лікарні..

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі постраждалі пов'язують свій стан із вживанням кондитерського виробу "Тірамісу", виготовленого в Одесі та придбаного в одній із мереж супермаркетів міста. Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб проводить комплекс протиепідемічних заходів щодо виявлення джерела інфекції.

Яка епідемобстановка в регіоні

Загалом захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі минулого тижня знизилася на 7,7%. Усього за тиждень зареєстрували 48 випадків гострих кишкових інфекцій, з яких 45,8% – діти.

Більшість випадків захворювань пов'язані з порушенням технології приготування та зберігання домашньої їжі, немитими овочами та фруктами, а також із порушенням правил догляду за дітьми.

Холерного вібріона не знайшли. Минулого тижня COVID-19 захворіли 16 одеситів – 15 дорослих та одна дитина.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах