Єдина жінка-каплан з Одеської області служить у ЗСУ

Єдина жінка-каплан із Одеської області служить у ЗСУ.

Єдина жінка-каплан із Одеської області служить у ЗСУ. Фото: risu.ua

Події
26 серпня 2022 12:02

Єдина жінка-каплан на Одещині, мама трьох дітей та бабуся одного онука Олена Жевець стала військовим медиком та взяла до рук зброю. Про це вона сама розповіла у телемарафоні "Єдині новини" на телеканалі "Рада" 22 серпня.

Олена – колишня капеланка ув'язнених. У 2017 році жінка стала військовою капеланкою в рядах ЗСУ. Маючи понад 20 років медичного досвіду, 25 лютого 2022 року вона прийшла до військкомату.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До 2016 року Олена Жевець займалася соціальною роботою з уразливими групами населення: допомагала нарко- та алкозалежним. Згодом таких працівників у в'язницях почали називати тюремними капеланами, а її відправили на навчання до профільної школи капеланів при Білоцерківському військовому училищі.

"Була група, в якій були капелани чоловіка, нас дві жінки – євангельські християнки – і три черниці. На всю групу було п'ять жінок, це був 2016 рік. Потім я вступила до духовної семінарії "Благодать та істина" у Києві. У 2018 році закінчила її, була однією жінкою військовим капеланом разом із чоловіками на курсі. В Одесі я одна жінка військовий капелан", – зазначає вона.

Олена Жевець розповідає, що її часто питають про те, як вона взяла до рук зброю.

"Я завжди кажу, що зброю можна використовувати по-різному, але якщо прийшли до мене додому і прийшли зі злом, я стрілятиму на поразку. І потім я розбиратимуся з Богом. Засудить мене хтось чи ні, у мене є автомат, який мені довірили, я опанувала цю непросту зброю, я стріляла і я її розбираю, я її чищу, я розумію її призначення. І більше того, я скажу, що рука не здригнеться", – зазначає лікар.

"Я знаю, що в Біблії написано "Хто взяв у руки меч, той від меча і загине". Україна в оборонній позиції. які приїхали ґвалтувати наших дітей, вбивати старих людей, вбивати нас. Ось проти цих нелюдей і буде використаний мій меч", – ділиться Олена Жевець.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах