Керівництво митниці Одеської області вкрало сотні мільйонів на експорті зерна: до схеми причетні понад 10 чиновників

Керівництво митниці на Одещині вкрало сотні мільйонів на експорті зерна: до схеми причетні понад 10 чиновників.

Керівництво митниці на Одещині вкрало сотні мільйонів на експорті зерна: до схеми причетні понад 10 чиновників. Фото: expres.ua

Події
03 сiчня 2023 17:19

На Одещині понад десять чиновників розкрадали мільйони гривень на експорт українського зерна. Про це повідомили у пресслужбі регіонального управління СБУ.

Так, йдеться про заступника начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництва Одеської митниці, які налагодили механізм ухилення від сплати податків за експорт українського зерна. Через це держава недоотримала сотні мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для реалізації схеми її учасники залучили понад 370 комерційних структур із ознаками фіктивності. Підозрювані масово скуповували пшеницю у приватних фермерів, сільгосппідприємств та великих агрохолдингів. Пшеницю експортували через потужності зернових терміналів в Одеському, Чорноморському та Південному портах.

Провели 30 обшуків. На території портів та за місцями проживання фігурантів виявили чернові записи, документи в електронному вигляді та мобільні телефони з доказами проведення операції.

У рамках кримінального провадження за частиною другою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Фігурантам справи ще не оголосили підозри. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення, визначення точних збитків держбюджету та притягнення винних до відповідальності.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах