Конспірація не допомогла: подробиці справи заступника начальника Одеської ОВ

Конспірація не допомогла: подробиці справи заступника начальника Одеської ОВВ.

Конспірація не допомогла: подробиці справи заступника начальника Одеської ОВВ. Фото: suspilne.media

Події
06 сiчня 2023 11:56

Відомі подробиці затримання заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова, якого суд напередодні відправив до СІЗО. Наразі прокуратура клопотає про усунення чиновника з посади. Про них на брифінгу повідомив керівник одеської обласної прокуратури Сергій Костенко.

За його словами, розробка затримання розпочалася місяць тому.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначив начальник управління СБУ в Одеській області Віктор Доровський, Олег Муратов мав гарну підготовку. Він активно використовував конспірацію і був явно знайомий із методами роботи правоохоронних органів. Наприклад, хабар передали у будівлі ОВА. Але гроші передали іншому чиновнику, а вже той водію. При цьому двоє останніх не знали, що то за гроші.

Слідство ще має відпрацювати можливі зв'язки Муратова з правоохоронцями.

Нагадаємо, що за версією слідства Олег Муратов пропонував за 35 тисяч доларів допомогти керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА уникнути кримінальної відповідальності за присвоєння державного майна. Заступника голови ОВА затримали у будівлі облдержадміністрації, коли він передавав отримані гроші своєму водієві. У суді Олег Муратов провину не визнав. Чиновник заявив, що це кримінальне провадження може бути вкиданням з боку РФ, а також повідомив, що під час затримання до нього застосували фізичну силу.

У результаті посадовця відправили до СІЗО на два місяці. Поки чиновник не вніс заставу у понад три мільйони гривень, яку ухвалив суд.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах