Лавров та Ердоган прокоментували ракетний удар по Одеському порту

Лавров та Ердоган прокоментували ракетний удар по Одеському порту.

Лавров та Ердоган прокоментували ракетний удар по Одеському порту. Фото: od.suspilne.media

Події
26 липня 2022 09:34

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та президент Туреччини Реджеп Ердоган висловилися щодо ракетної атаки на порт Одеси 23 липня. Про це повідомляє Vgorode.

Так, Лавров заявив, що угода про експорт зерна з України Чорним морем, досягнута у Стамбулі, не заважає Росії продовжувати спецоперацію в Україні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зазначає Interfax, глава МЗС РФ стверджує, що представники Секретаріату ООН "підтвердили саме таке прочитання підписаних документів".

"Якщо говорити про епізод, про який ви згадали, який стався в Одесі, то немає нічого в зобов'язаннях, які Росія взяла на себе, у тому числі в рамках підписаних 22 липня у Стамбулі угод, що забороняло б нам продовжувати спеціальну військову операцію, знищуючи військову інфраструктуру та інші військові цілі", – сказав він журналістам під час свого візиту до Конго.

Як повідомляє TRT, Ердоган заявив, що удар по Одесі "засмутив" Туреччину, але він далі чекає від усіх учасників "зернової угоди" дотримання своїх зобов'язань.

Ердоган нагадав, що пріоритетом Анкари від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну був "справедливий і усталений світ після досягнення режиму припинення вогню", і висловив сподівання, що цього вдасться досягти.

"Ми бачимо, наскільки делікатним все ще є процес у зв'язку з атакою на порт Одеси в суботу. Ми не хотіли, щоб це сталося, але це сталося. Очікуємо, що кожен виконуватиме свою частину угоди. Її провал обернеться проти нас усіх", – вважає президент Туреччини.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах