Ліквідація наслідків обстрілу та резонансна пожежа: як минула доба в одеських рятувальників

Ліквідація наслідків обстрілу та резонансна пожежа: як минула доба в одеських рятувальників.

Ліквідація наслідків обстрілу та резонансна пожежа: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
02 липня 2022 11:22

За добу, з 1 по 2 липня, в Одеському регіоні гасили 26 пожеж, п'ять із яких спалахнули в нашому місті. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Головне управління ДСНС в Одеській області.

В області продовжуються підпали сухої трави. За останню добу рятувальники 17 разів виїжджали на ліквідацію таких спалахів. Загальна площа підпаленої рослинності склала 9,83 гектара.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Удень 1 липня до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на ТОВ "Євротермінал" за адресою Хаджибеївська дорога. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що полум'я охопило контейнер на 20 квадратних метрах. О 14:33 спалах вдалося локалізувати, а о 14:47 його повністю загасили. Внаслідок пожежі ніхто не загинув та не постраждав. На даний момент встановлюються причини та збитки.

Упродовж доби співробітники ДСНС шість разів виїжджали на допомогу населенню. У Подільську на вулиці Говорова вони допомогли відчинити двері квартири, 81-річна господиня якої впала на підлогу і не могла самостійно підвестися. Також допомога знадобилася 62-річній власниці квартири на проспекті Миру в місті Ізмаїл: жінка не могла потрапити у приміщення, оскільки втратила ключі. У Суворівському районі Одеси рятувальники відчинили двері квартири на вулиці Давида Ойстраха. Хазяїна квартири виявили мертвим. Наразі встановлюються його особисті дані. Вночі 2 липня співробітники Служби порятунку прибули на виклик до Татарбунарської територіальної громади та допомогли відмити з проїжджої частини дороги залишки паливно-мастильних матеріалів, що залишилися після ДТП.

Не обійшлось і без подій на воді. Увечері 30 червня о 22:13 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що під час відпочинку на місцевому ставку у селі Степанівка Роздільнянського району зник 19-річний хлопець. Прибувши на місце, рятувальники знайшли на березі речі зниклого. Обстеживши 350 метрів берегової лінії, о 09:30 1 липня вони витягли з води тіло потопельника.

У Київському районі Одеси на вулиці Краснова виявили та знешкодили вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни – артснаряд 45-міліметрового калібру.

Також протягом доби рятувальники ліквідували наслідки вибухів та обстрілів у селищі міського типу Сергіївка. За останніми даними, загинула 21 особа, зокрема одна дитина, постраждали 38 осіб, серед яких шестеро дітей, вдалося врятувати вісім осіб, троє з них – діти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах