Льотчик з Одеської області дивом вижив під час аварії вертольота

Льотчик з Одеської області дивом вижив під час аварії вертольота.

Льотчик з Одеської області дивом вижив під час аварії вертольота. Фото: izmacity.com

Події
28 травня 2022 11:01

Уродженцеві села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області вдалося врятуватися після падіння підбитого окупантами вертольота. Зараз льотчик, що вижив, проходить лікування в Болгарії. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Ізмаїл.city.

Так, бортовий авіатехнік вертольота Мі-8 пошуково-рятувальної служби Дмитро Бурлаков вижив після аварії його машини, збитої ворожою ракетою під Маріуполем.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дмитро Бурлаков.Дмитро Бурлаков. Фото: izmacity.com

Вертоліт зазнав аварії 5 квітня під час виконання евакуаційного рейсу за пораненими з іншого раніше збитого вертольота. За словами Дмитра, він уже встиг наблизитися до точки евакуації, звідки було видно дим від вертольота, складу якого була потрібна допомога. Однак у цей момент у машину потрапила ракета із переносного зенітного ракетного комплексу російських окупантів.

Перші дні Дмитро значився у списках загиблих. Пізніше стало відомо, що він живий, проте отримав переломи та проходить лікування у шпиталі в Криму, оскільки потрапив у полон.

Напередодні Великодня сім'ю льотчика сповістили, що його вдалося обміняти на російського військового. Після визволення з полону Дмитро деякий час перебував у Запоріжжі, потім його відправили на лікування до Львова. Проте після того, як лікарі столичної болгарської лікарні імені Пирогова зголосилися надати українському героєві необхідну медичну допомогу, льотчика перевезли до Софії.

До речі, за особисту мужність та самовіддані дії Дмитра Бурлакова Указом Президента України Володимира Зеленського було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах