Масовані удари по Україні та ракетні носії у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Масовані удари по Україні та ракетні носії у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Масовані удари по Україні та ракетні носії у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: facebook.com/28brigade

Події
26 червня 2022 08:41

Ніч із 25 на 26 червня в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

Представник ОВА зазначив, що масовані ракетні удари, а також ранковий обстріл столиці України Києва – це продовження звичайної тактики росіян. Це те, що вже було в інших українських містах, і те, на що варто, зокрема, очікувати, в Одесі та Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Братчук підкреслив, що тактика ворога не змінюється: йому важливо обстрілювати саме мирні міста, щоб нагнітати ситуацію, щоб ми здригнулися і погодилися на мир на будь-яких умовах, однак ми боролися і боротимемося, як це робили в 2014, 2015, 2016 роках і робимо зараз.

Також речник ОВА закликав одеситів не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не бігати пляжами. "Мені ніколи так не хотілося на море, як саме цього року... Я люблю Дніпро, я на ньому виріс, але я так полюбив Чорне море і хочу до нього – цього моря, нашого українського моря (нам чужого не треба ). Але давайте потерпимо", – сказав Братчук.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 06:00 26 червня корабельне угруповання противника зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах