Муніципальна няня: одеським батькам та опікунам відшкодовуватимуть більше грошей

Муніципальна няня: одеським батькам та опікунам відшкодовуватимуть більше грошей.

Муніципальна няня: одеським батькам та опікунам відшкодовуватимуть більше грошей. Фото: mumspick.com

Події
03 лютого 2023 14:27

Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" з 2272 до 6700 гривень та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тим, хто її найбільше потребує. Про це повідомляє Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради.

При цьому батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які одержують відшкодування вартості послуги "муніципальна няня", мають підтвердити своє право на таке відшкодування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для цього потрібно подати документи, передбачені Порядком відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня", до районних управлінь соціального захисту населення за адресами:

- Вулиця. Армійська, 9 (Приморський район);

- вулиця Косівська, 2-Д (Малинівський район);

- вулиця Корольова, 9 (Київський район);

- проспект Добровольського, 120А (Суворівський район).

Право на відшкодування вартості муніципальної няні мають зокрема громадяни України, а також іноземці без громадянства, які є батьками (усиновлювачами) або опікунами дитини віком до трьох років. Крім того, вони мають на законних підставах мешкати на українській території.

Як скористатися послугою

Необхідно звернутися до відділу соцзахисту за місцем проживання. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, а також копію офіційно укладеного договору з нянею. Далі потрібно написати заяву на отримання компенсації та надати документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, витяги з банківського рахунку тощо).

Компенсація не надається прийомним батькам або тим, хто є вихователями дитячих будинків сімейного типу, якщо вони одержують грошове забезпечення згідно із законодавством.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах