На Головпоштамті погасили дві марки, провели аукціон картини та написали листи на фронт

На Головпоштамті погасили дві марки, провели аукціон картини та написали листи на фронт.

На Головпоштамті погасили дві марки, провели аукціон картини та написали листи на фронт. Фото: скриншот відео facebook.com/fotostill

Події
12 серпня 2022 22:45

Сьогодні, 12 серпня, у будівлі одеського Головпоштамту погасили марки "Пляж наш" та "Валторніст". Про це повідомляє Новини. Live.

Автор марки "Валторніст" Олександр Зубко взяв за основу сюжету історію відомого українського валторніста Валерія Мірошниченка, який захищає Україну в лавах ЗСУ, а у перші дні повномасштабного вторгнення обороняв місто Ірпінь.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/fotostill

"Укрпошта" випустила цю марку в рамках проєкту "Власна марка". Придбати марку "Валторніст" можна як у комплекті з конвертом та листівкою, так і окремо. Одна одиниця товару коштує сто гривень. Кожна така марка має номінальну вартість, яку можна використовувати для оплати поштових послуг.

Якщо перша марка присвячена конкретній людині, яка воює за Україну, то друга – носить швидше гумористичний характер та присвячена всім любителям морського відпочинку, які вперто порушують заборони на відвідування пляжів та узбережжя.

Як зазначає автор цієї марки Юрій Бершадський, "поведінка людей на пляжі іноді ризикована, іноді божевільна, але ми такі".

За словами організатора виставки та погашення марок Олександра Воропаєва, усі виручені від продажу марок кошти підуть на благодійність: їх передадуть організації, яка займається підтримкою малозабезпечених одеситів та біженців.

Окрім презентації марок, на Головпоштамті пройшла акція "Лист на фронт". Кожен бажаючий міг написати слова підтримки нашим захисникам. Усі зібрані листи передадуть на фронт Валерію Мірошниченку та його побратимам.

Також організатори заходу провели аукціон картини "Котик-репортер", яку художник Ігор Матроскін присвятив кореспондентам, зокрема військовим журналістам. Картину за п'ять із половиною тисяч гривень придбала одеситка Ксенія. Жінка зазначила, що поки "Котик-репортер" буде в неї вдома, а потім картину, ймовірно, розмістять у волонтерському центрі "Animal Sos", який допомагає бездомним тваринам. Кошти, зібрані на аукціоні картини "Котик-репортер", спрямують на друк авторської марки одеських графіті-художників.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах