У вигрібній ямі: на консервному заводі на Одещині загинули двоє робітників (оновлено)

На консервному заводі на Одещині у вигрібній ямі загинули двоє робітників.

На консервному заводі на Одещині у вигрібній ямі загинули двоє робітників. Фото: od.npu.gov.ua

Події
07 вересня 2022 12:38

Двоє чоловіків, які працювали на одному з підприємств харчової промисловості в Біляївці на Одещині, загинули внаслідок нещасного випадку. Про це повідомляє " Думська ".

Як розповіли родичі загиблих, 5 вересня робітники чистили вигрібну яму, але в неї зненацька злили киплячу воду із сусіднього цеху.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Співробітники котельні скаржилися на те, що вигрібна яма, розташована поряд з їхньою будівлею, була переповнена і запахи проникали до помешкань. 54-річний слюсар Андрій К. спустився через люк у підземну ємність, щоб за допомогою занурювального насоса злити воду. Вісті з ним працював 62-річний оператор котельні Сергій К.

У цей момент із виробничого цеху в яму почали зливати киплячу воду. В результаті Сергій та Андрій загинули на місці.

Постраждалих намагалися врятувати колеги – начальник котельні Сергій Х. та оператор Олександр С., але, на жаль, безуспішно. Їх госпіталізували до районної лікарні у тяжкому стані.

У медичних висновках зазначено, що смерть викликали важкі опіки і пов'язана з виконанням службових обов'язків. Проте правоохоронці зафіксували, що Андрій К. та Сергій К. нібито "посковзнулися" і впали в люк. Про злив окропу у вигрібну яму в документах немає жодного слова.

Родичі загиблих вважають, що таким чином керівництво підприємства намагається всіляко зняти відповідальність за цю трагедію.

Оновлено о 13:00:

У Нацполіції прокоментували трагедію Вони повідомили, що у колодязі з водоочисними водами загинули двоє працівників котельні, ще двом їхнім колегам, які діставали загиблих, знадобилася медична допомога. Одного госпіталізували. Попередня причина смерті громадян – асфіксія через утоплення.

За цим фактом працівники територіального підрозділу поліції розпочали провадження за частиною другою статті 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Призначили низку експертиз. Ведеться слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах